Snímky do mapy s ArcGIS

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Snímky do mapy s ArcGIS

Published on ‎03-07-2022 05:13 AM by Esri | Updated on ‎03-15-2022 03:35 AM

wrk_1.jpgAť už fotíte ze země, z dronu nebo máte snímky z družice, pro další analýzu je potřebujete umístit do mapy. Teprve pak totiž můžete vidět, kde přesně se sledovaný jev nalézá, kde se co pěstuje, kde je jak zdravá vegetace nebo které střechy byly poničené tornádem…

Různé způsoby zobrazení ve 2D i 3D mapě pak tuto názornost ještě podtrhnou. A právě to si ukážeme na workshopu s využitím nástrojů ArcGIS Pro, ArcGIS Image Analyst, ArcGIS QuickCapture s Oriented Imagery a ArcGIS Image for ArcGIS Online.

Registrovat se můžete zde.



Event has ended
You can no longer attend this event.

Start:
Tue, Apr 5, 2022 01:00 AM PDT
End:
Tue, Apr 5, 2022 02:00 AM PDT
online webinář
2 Comments
Inka
by
New Contributor

Otázky, které byly během semináře zodpovězeny:

 

Dá sa použiť v ArcGIS QuickCapture externá kamera, napr. aj 360°, prípadne aj geodetické GPS pre presnú polohu?

Externí kameru zatím připojit nelze, externí GPS ano (viz https://doc.arcgis.com/en/quickcapture/help/highaccuracyuse.htm)

 

Jdou v QuickCapture vytvářet i panoramatické snímky?

Přímo v QuickCapture tato možnost není, panoramatické snímky lze přidat do oriented imagery katalogu v Management Tools v ArcGIS Pro

 

Jde v oriented imegery zpracovat i snímky pořízené v aplikaci ArcGIS Field Maps? Zapisuje aplikace požadované informace o snímcích?

Snímky pořízené v aplikaci Field Maps slouží jako doplňková fotografie, k pořízení snímků pro Oriented Imagery slouží právě QuickCapture.

 

Deep learning zpracovává data do rastru nebo vytváří nové polygony a polygonovou vrstvu?

Záleží na konkrétním zpracování, u pixelové klasifikace vytváří rastr, v ukázce byla použita detekce objektů – pak vytváří novou vrstvu prvků (feature layer) – tedy polygony, nebo i body.

 

Je nadstavba vhodná i pro data z dronu měřených v oblastech přirozených vodních toků? (oblasti bez zástavby, zahloubené toky, peřejovité toky)

Nadstavba Image Analyst je vhodná pro jakákoliv rastrová data.